Hae tästä blogista

tiistaina, joulukuuta 29

Eka luokka alkaa

Anne-Marie Abitan: Pikku hiiri tahtoo kouluun. Kuv. Ulises Wensell. Suom. Marja Kiiskinen. Tähtilukija. Lasten Keskus 2007. Sivuja 32.---------------------
Tähtilukija-sarjan Siniset kirjat houkuttelevat 6-9-vuotiaita lukijoita ahmimaan Keltaisiin kirjoihin verrattuna juoneltaan hieman monimutkaisempia tarinoita. Myös kieli on astetta vaikeampaa mutta edelleen helppolukuista. Kuvat ovat värikkäitä ja kompositioltaan runsaampia. 
Pikku hiiren tarina alkaa, kun koulun kellariin muuttavan hiiriperheen poika haluaa opetella lukemaan opettaja Lilli Pillisen luokassa, jossa ekaluokkalaiset aloittavat koulusyksyn. Pikku hiiri ei ole ihan parasta Sinisten kirjojen tasoa, mutta tarinan avulla koulutaipaletta aloittava lapsi saa esimakua koulutyöskentelystä kotiläksyineen. Ja jos menee kaverille koulun jälkeen, pitää vanhemille muistaa kertoa.

Huomiota herättää tekstin kappalejaon puuttuminen. Tähtilukijoiden Sinisissä kirjoissa se olisi jo tarpeen. Kustantajan nettisivulla on oppitunnille sopivia tehtäviä tarinaan liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti