Hae tästä blogista

torstaina, joulukuuta 9

Liisa Kalliolle Kylli Koski

Kylli Kosken rahasto on eilen myöntänyt 10 000 euron suuruisen palkinnon kuvittaja-kirjailijalle Liisa Kallio. Palkinto annettiin kuvakirjan Pikku Papu (Tammi 2010) ansiokkaasta kuvituksesta ja tekstistä.

Pikku Papu kertoo pienestä kilpikonnasta, jonka kilpi on jäänyt pieneksi. Konnaliini lähtee etsimään uutta suojaa ja joutuu kommelluksiin. Se sovittaa mm. isoa kotiloa ja oranssia appelsiinia, jonka sisälmyksen ensin syö. Kuvitus on loisteliaan värikästä ja riemukasta, teksti on harvaa ja isokokoista. Teos sopii katselukirjaksi ja lukemaan opetteleville.

Liisa Kallion muita kuvakirjoja ovat mm. Lentävä talo (Tammi & Lasten parhaat kirjat 2003) ja Eläinten uintiretki (Tammi 2002). Hän kuvittanut Sari Peltoniemen, Leena Laulajaisen, Mari Mörön ja Eppu Nuotion kirjoja.

Kylli Koski –palkinto annettiin nyt viimeisen kerran.  Se on myönnetty taiteilijalle, joka edistää lastenkulttuuria Kylli-tädin hengessä ja joka sekä kirjoittaa että kuvittavaa satunsa. Aiemmat palkinnot ovat saaneet Katri Kirkkopelto vuonna 2009 ja Christel Rönns
vuonna 2006.Herra Huu onnittelee Liisa Kalliota. Olisi kuitenkin ollut paikallaan, poikien innostamisen ja tasa-arvon vuoksi, jakaa viimeinen Kylli Koski –palkinto miehelle. Heitäkin on, arvon naiset, lastenkulttuurin edistäjinä!

Jukka Lemmetyn Alpo löytää kotiin (Tammi 2010) tai Illi ja langaton puhelin (WSOY 2010) olisi ollut tasavertainen valinta. Herra Huun  suosikki olisi ollunna Roope Lipasti: Terveisin Robinson Saarinen (WS 2010). Unohtaa ei pidä Markus Majaluomaa: Hulda kulta, luetaan iltasatu! (WSOY 2010) tai Samuli Valkamaa: Kaisa Lipposen vaihtokaupat (Tammi 2009).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti